Pesë shenja që ju paralajmërojnë se mund të jeni duke pësuar sulm në tru

HomeLifestyleShendetësi

Pesë shenja që ju paralajmërojnë se mund të jeni duke pësuar sulm në tru

Simptomat e sulmit në tru mund të jenë të ndryshme, dhe kjo gjendje kërcënuese për jetën shpesh prek njerëzit nga grupe të caktuara kur bëhet fjalë për shëndetin.

Nëse jeni obezë, keni tension të lartë të gjakut ose diabet, lëvizshmëri të dobët ose jeni tashmë të moshuar, rreziku rritet.

Është e rëndësishme të dini se çdo sekondë është e rëndësishme në një rast të sulmit në tru. Sa më shpejt që pacienti ta vizitojë një mjek, aq më të mëdha janë shanset që ai të shërohet. Vonesa është gjëja më e rrezikshme, andaj është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për simptomat që duhen kushtuar vëmendje.

Dhimbje koke

Një dhimbje koke e fortë, që nuk ka shkak të shpjegueshëm, është simptoma e parë që duhet të mbani mend.

Nëse koka juaj papritmas “gjuan”, konsultohuni me një mjek!

Dobësi

Një sulm ndodh kur furnizimi me gjak i trurit has në një pengesë, dhe kur qelizat e trurit nuk kanë oksigjen, ato vdesin dhe humbasin funksionet e tyre.

Si rezultat, do të ketë një dobësi ose mpirje të papritur të një pjese të trupit. Fytyra, krahët, këmbët, janë të gjitha vendet ku mund të shfaqet kjo simptomë.

Konfuzion

Humbja e kujtesës afatshkurtër në një sekondë, ose vështirësia e papritur për të kuptuar fjalët dhe fjalitë më të zakonshme, janë një shenjë që duhet të shkoni urgjentisht te mjeku.

Problemet me shikim

Goditja në tru, si me ndjenjën e prekjes, do të ndikojë edhe në shikimin.

Një problem i papritur i shikimit, veçanërisht në njërin sy, është një shenjë paralajmëruese.

Vështirësi në lëvizje

Varësisht se cila pjesë e trurit preket nga goditja në tru, simptomat mund të jenë humbja e ekuilibrit ose aftësia për të koordinuar, vështirësi në ecje, marramendje, ndjenja e “dështimit”. Të gjitha këto janë shenja që pjesa juaj pranë qendrës së ekuilibrit është i rrezikuar.

COMMENTS