Connect with us

Kosovë

“Për një Mitrovicë pa krim, banda dhe barrikada”, Muja e rekomandon listën e personave që duhet arrestuar!

Publikuar

me

Deputeti i VV-së, Armend Muja, ka rekomanduar listën për arrestime për një Mitrovicë pa krim, banda dhe barrikada.

Muja tha se “propaganda e Vuçiq e ditëve të fundit, me qëllim të frikësimit të qytetarëve të komunitetit serb propagandon kinse lista të gjera të njerëzve që do të arrestohen. Në Kosovë nuk ka lista për arrestim të qytetarëve”.

Megjithatë, Muja ka thënë se ekzitojnë disa grupe kriminale që veprojnë dhe i sfidojnë qytetarët dhe shtetin e Kosovës.

Muja ka bërë të ditur organizatat kriminale serbe dhe udhëheqësit e tyre.

“(1) Civilna Zaštita (Mbrojtja Civile) që janë krijuar nga Goran Rakić, Igor Simić, Slavko Simić, Miloš Perović, Nenad Djurić dhe Stevan Pavičević, 2) Severna Brigada (Brigada e Veriut) që është krijuar nga Andrija Vučić (vëllau i Presidentit serb), Milan Radoičić, Zvonko Veselinović dhe Radule Stević, (3) Oragizatat e ekstremit të djathtë të lidhura me Rusinë, Kishen Ortodokse Serbe dhe Akademinë e Shkencave të Serbisë – Narodna Patrola (Damnjan Kežević, Danilo Vičić (djali i Presidentit serb) dhe Aleksandar Filipović. Dihet që Presidenti serb Vučić, vëllau i tij Andrija, djali i tij Danilo, Shefi i BIA Aleksandar Vulin dhe Ministri i Brendshëm Bratislav Gašić janë duke e bërë këtë lojë”, ka shkruar Muja.

Ai tha se Severna Brigada (Brigada e Veriut) dhe Civilna Zaštita (Mbrojtja Civile) duhet të shpallen organizata terroriste, pasi personat kryesorë të këtyre bandave janë prapa barrikadave që janë duke bllokuar disa rrugë në veri të Kosovës.

Reklama