fbpx

PE voton për kushtëzimin e progresit të Serbisë drejt BE-së me sanksione ndaj Rusisë

HomeLajmeBota

PE voton për kushtëzimin e progresit të Serbisë drejt BE-së me sanksione ndaj Rusisë

Në seancën e Parlamentit Evropian është miratuar rezoluta për zgjerimin e BE-së, e cila i rekomandon Komisionit Evropian dhe vendeve anëtare që përparimi i Serbisë drejt BE-së të kushtëzohet me vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë dhe progresin e dukshëm në reforma.

Është miratuar edhe një amendament me të cilin ndër të tjera rekomandohet rishikimi i fondeve të para-anëtarësimit për Serbinë dhe projekteve të financuara prej tyre.