Paralajmëron Haxhikadiq: Nëse Kosova bëhet Donetsk i Ballkanit, RS do të shndërrohet në një Luhansk të Ballkanit

HomeLajmeKosovë

Paralajmëron Haxhikadiq: Nëse Kosova bëhet Donetsk i Ballkanit, RS do të shndërrohet në një Luhansk të Ballkanit

Qeveria legale dhe legjitime e zgjedhur e Kosovës janë të penguar në zbatimin e vendimeve të politikave shtetërore. Kështu u shpreh Mirsad Haxhikadiq, kryetar i Platformës për Progres dhe kandidat për anëtar të Kryesisë së Bosnjës dhe Hercegovinës për Koalicionin e Shteteve, i cili foli për zhvillimet e reja lidhur me Kosovën.

Me këtë rast, Haxhikadiq deklaroi se si Ballkani nuk guxon të bëhet Ukraina e re.

Qeveria legale dhe qeveria e zgjedhur legjitime e Kosovës janë të penguar në zbatimin e vendimeve të politikave shtetërore.

Kundër shtetit dhe vendimeve të tij legjitime, mbrëmë pamë bllokadën, militarizimin, tensionet dhe “shqetësimin” e Beogradit.

Kjo situatë na kuiton skenarin ukrainas, në të cilin Kosova bëhet ‘Donesku ballkanik’?

Në Bosnje dhe Hercegovinë kemi arsye të shqetësohemi për skenarin në Kosovë, sepse nëse Kosova bëhet ‘Ballkan i Donjeckut’, realiteti është se Republika Srpska do të shndërrohet në ‘ Luhanskun Ballkanik ‘.

Diplomacia e Bosnje-Hercegovinës (nëse e kemi fare) duhet të njohë rëndësinë e kësaj çështjeje dhe të lobojë në botë për një rezolutë të de-përskallzimit të krizës së Kosovës.

Shteti duhet të ketë pushtet shtetëror që ka kapacitet dhe besueshmëri për të qenë faktor në botë dhe në marrëdhëniet ndërkombëtare.

Çështjet aktuale të Presidencës së Bosnjë-Hercegovinës dhe Ministrave të Punëve të Jashtme të Bosnje-Hercegovinës kanë komprometuar plotësisht pozicionin tonë në botë dhe meritojnë të ndryshohen.

Shtetin duhet ta udhëheqin liderët e shtetit”, tha Haxhikadiq./oslobodjenje.ba

COMMENTS

x