fbpx

Pamje që demonstrojnë se si maskat me filter nuk e parandalojnë përhapjen e Covid-19

HomeLifestyleShendetësi

Pamje që demonstrojnë se si maskat me filter nuk e parandalojnë përhapjen e Covid-19

Mburoja e fytyrës dhe maska me filtër nuk mbrojnë nga shpërndarja e spërkalave të coronavirusit në ajër, të cilat mund t’i thithin personat e tjerë – të paktën kështu pretendohet në një video të simuluar.

Hulumtuesit kanë zbuluar se mbulimi i fytyrës me maskë me filtër nuk ndalë spërkalat që depërtojnë në afërsi të hundës.

Një ekip hulumtuesish nga Universiteti i Inxhinierisë në Florida, kanë njoftuar se këto gjetje kanë treguar se jo të gjitha maskat mbrojtëse janë të punuara njëjtë.

Në videon e publikuar më poshtë mund të shihet demonstrimi i pretendimeve të hulumtuesve./Telegrafi

COMMENTS