Connect with us

Kosovë

Osmani: Kushtetuta e Kaçanikut, gurthemel i rendit juridik të Kosovës

Published

on

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka vlerësuar se Kushtetuta e Kaçanikut është guri themeltar i rendit juridik të shtetit të Kosovës.

Në 31-vjetorin e miratimit të këtij dokumenti, Osmani ka falënderuar gratë dhe burrat e Kosovës, të cilët para tri dekadave patën dijen, vizionin e guximin që ta miratojnë Kushtetutën e Kaçanikut, me të cilën nisi krijimi i identitetit kushtetues e shtetëror të Republikës së Kosovës.

Postimi i plotë i Osmanit:

Kushtetuta e Kaçanikut është guri themeltar i rendit juridik të shtetit të Kosovës.

Në këtë ditë historike, jemi falënderues ndaj grave e burrave të Kosovës, të cilët 31-vjet më parë patën dijen, vizionin e guximin që ta miratojnë Kushtetutën e Kaçanikut, dokumentin përmbajtësor, me të cilin nisi krijimi i identitetit kushtetues e shtetëror të Republikës së Kosovës. Të frymëzuar nga idealet e lirisë dhe demokracisë, delegatët e Kuvendit të Kaçanikut sfiduan guximshëm veprimet represive dhe kërcënimet brutale të regjimit të Serbisë, duke u bërë udhërrëfyes në rrugëtimin tonë për lirinë dhe pavarësinë e Republikës së Kosovës.

Tri dekada më parë, ëndrra e brezave për shtetin e Kosovës mori formë. Së pari Deklarata e 2 korrikut 1990 e pas saj Kushtetuta e Kaçanikut e bënë Kosovën Republikë, i dhanë kuptim thirrjes së hershme, kauzës sonë për liri, demokraci e shtet.

Urime Dita e Kushtetutës së Kaçanikut, e bëfshim Kosovën çdo ditë e më të mirë!

Advertisement
Comments