fbpx

Një video e zbuluar që shkaktoi zemërim në Rusi

HomeLajmeBota

Një video e zbuluar që shkaktoi zemërim në Rusi

Ministria ruse e mbrojtjes është e sigurt’ se presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy përfundimisht do të dalë në gjyq për krime lufte, ndërsa në një deklaratë në lidhje me një video që është shfaqur e cila duket se tregon ushtarët rusë duke u qëlluar nga forcat ukrainase, ministria thotë:

Provat e reja të ekzekutimeve masive të kryera nga ushtarakët ukrainas ndaj të burgosurve rusë të paarmatosur të luftës konfirmojnë natyrën mizore të regjimit aktual të Kievit të udhëhequr nga Zelenskiy dhe atyre që e mbrojnë dhe e mbështesin atë.

Ndërkohë, ushtarakët ukrainas, të cilët u dorëzuan këtë javë, mbahen në përputhje me të gjitha kërkesat e Konventës së Gjenevës në lidhje me trajtimin e të burgosurve të luftës sipas ministrisë ruse.

Vrasja brutale e ushtarakëve rusë nuk është as krimi i parë e as i vetëm i luftës. Kjo është një praktikë e zakonshme në forcat e armatosura të Ukrainës, e cila mbështetet në mënyrë aktive nga regjimi i Kievit dhe shpërfillet drejtpërdrejt nga klientët e tij perëndimorë.

Por Zelenskiy dhe pasardhësit e tij do të detyrohen të dalin para gjykatës së historisë, popujve të Rusisë dhe Ukrainës, për të gjithë dhe për çdo të burgosur të torturuar dhe vrarë.

Në fillim të kësaj jave, monitoruesi i OKB-së për të drejtat e njeriut, OHCHR në Ukrainë akuzoi të dyja palët për shkelje të të drejtave të të burgosurve të luftës, duke thënë se ka identifikuar modele të torturës dhe keqtrajtimit të të burgosurve të burgosur të mbajtur nga Federata Ruse, ndërsa ka dokumentuar gjithashtu shkelje të kryera nga agjentët e shtetit ukrainas ndaj të burgosurve, të cilat zbuluan një model keqtrajtimi në fazat fillestare të kapjes dhe evakuimit.