fbpx

Në zonat urbane rrallë i has, por në fshatin Blaç të Dragashit makinat Golf II janë në trend gjatë dimrit! (Foto)

HomeLajmeKosovë

Në zonat urbane rrallë i has, por në fshatin Blaç të Dragashit makinat Golf II janë në trend gjatë dimrit! (Foto)

Edhe pse vetura Golf II konsiderohet si një ndër veturat më të vjetra dhe thuajse shumë rrallë haset në qendrat urbane, ajo vazhdon të mbetet shumë e dashur për shumë banorë të viseve rurale. Kjo mund të jetë edhe një nder arsyejet se pse kjo veturë akoma është e kërkueshme në treg. Në fshatin Blaç i cili gjëndët në rajonin e Opojës / Komuna e Dragashit, shumë banorë akoma kanë si vetura familjare veturat Golf II, e që zakonisht i përdorin në periudhën e dimrit, ku kjo pjesë e Kosovës është edhe e njohur për dimëra të ashpër dhe të ftoftë.

Edhe pse treva e Opojës njihet si trevë që ka shumë mërgimtar dhe verës aty mund të hasësh vetura të reja e të shtrenjta, familjet opojare në mas të madhe kanë edhe ka 2 vetura, e njëra nga to zakonisht është një veturë Golf II që përdoret për sezonin e dimërit. Shumica e banorëve thonë se vetura Golf II është e vetmja makinë e cila nuk të lënë në rrugë gjatë stinës së dimrit.

Fotografitë e më poshtme ku shihen rreth 10 vetura Golf II të parkuara përmballë Kafiterisë Viber në fshatin Blaç janë realizuar sot, e këto fotografi janë publikuar në faqën e facebookit Blaçi e cila është shumë aktive me postim të aktiviteteve të shumta që ndërmarrin banorët e këtij fshati!

COMMENTS

x