fbpx

Në Bosnje vidhet kopja 350-vjeçare e Kur’ani-t

HomeFetare

Në Bosnje vidhet kopja 350-vjeçare e Kur’ani-t

Kur’ani më i vjetër i shkruar me dorë u vodh të martën nga Xhamia Atik në Fojnica, ku është mbajtur për vite me radhë.

Zëdhënësi i MUP-it të SBK-së, Hasan Hodzhiq konfirmoi për Klix.ba se vjedhja e Kur’anit ishte raportuar dhe se policia kishte shkuar në vendin e ngjarjes dhe kishte kryer një hetim.

“Në bashkëpunim me zyrën e prokurorit kompetent, oficerët e policisë po marrin masa brenda kompetencës së tyre për të ndriçuar krimin. Ky akt ka shumë të ngjarë të trajtohet si vjedhje e rënduar e pasurisë kulturore ose sende të veçanta shkencore, artistike, historike ose teknike rëndësia”, tha ai.

Xhamia Atik e Fojnica është ndërtuar në vitin 1551 nga Mustafa Sin Hidru ose Hadr, dhe konsiderohet si një nga ndërtesat më të vjetra në këtë pjesë të vendit tonë.

Kur’ani i vjedhur u gjet fillimisht në murin e xhamisë pasi u dogj. Ai është rreth 35 vjeç.

Në të gjithë Bosnjën dhe Hercegovinën, por edhe në të gjithë botën, ju mund të gjeni Kur’an 300-400-vjeçar të bërë në Fojnica, i cili ka qenë prej kohësh i njohur për kopjimin e Kur’anit.

COMMENTS

x