fbpx
HomeLifestyleShendetësi

Mund të jetë gati në fund të vitit, kompania amerikane nis bisedimet me shtetet për vaksinën e koronavirusit

Kompania bioteknike amerikane, Moderna Inc, tha të mërkurën se ka nisur bisedimet me disa vende për marrëveshjen e furnizimit për vaksinën e saj eksperimentale të koronavirusit. Gjithashtu bëri të ditur se ka marrë rreth 400 milionë dollarë në depozita për furnizim të mundshëm.

Javën e kaluar, Moderna njoftoi fillimin e gjykimit të fazës së fundit në 30 mijë njerëz, për të demonstruar se vaksina e saj është e sigurt dhe efektive. Gjithashtu ka thënë se mund të jetë gati që të përdoret gjerësisht në fund të këtij viti.

“Ndërsa jemi në një kompani fazë tregtare, ne e njohim nevojën për çmim të përgjegjshëm përballë pandemisë”, ka thënë kryeshefi ekzekutiv, Stephane Bancel.

Vaksina quhet mRNA-1273 dhe përmban një pjesë të vogël të kodit gjenetik nga koronavirusi.

Ajo pritet ta trajnojë sistemin imunitar që ta identifikojë dhe luftojë infektimin me koronavirus.

COMMENTS