fbpx

Miratohet në lexim të parë ligji anti-Covid në Kuvendin e Kosovës

HomeLajmeKosovë

Miratohet në lexim të parë ligji anti-Covid në Kuvendin e Kosovës

Pas një diskutimi të gjatë mes deputetëve të pozitës e opozitës në Kuvendin e Kosovës është miratuar projektligji për luftimin dhe parandalimin e pandemisë të shkaktuar nga virusi Korona.

Në sallë ishin të pranishëm gjithsej 79 deputetë të Kuvendit të Kosovës, shkruan lajmi.net.

Në votimin me ngritje dore të 76 deputetë kanë votuar pro, 1 deputet ka votuar kundër dhe 1 nuk ka marrë pjesë në votim.

Ligji për luftimin dhe parandalimin e pandemisë së virusit Korona parasheh formimin e bazës ligjore që lejon shpërndarjen e gjobave për persona privat dhe juridik.

Shqyrtimi i dytë i këtij projektligji po bëhet me procedurë të përshpejtuar deri më 13 gusht kur Komisioni Funksional për Shëndetësi do t’i përcjellë rekomandimet tek Komisionet e Përhershme.

Shqyrtimi i dytë i këtij projektligji bëhet në seancën plenare me 14 gusht/Njeshi

COMMENTS