Me ligjin e pagave a do t’u rriten pagat mësimdhënsve? Flasin nga Ministria e Arsimit

0 minutes, 56 seconds Read

Zëvendësministri i Arsimit, Dukagjin Pupovci u shpreh se aprovimi i Ligjit për Paga nuk do të thotë rritje e pagave.

Pupovci deklaroi se për tu rritur paga, duhet të rritet vlera e koeficientit dhe kjo siç tha ai, rritet me rritje ekonomike.

Ndërsa, ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, para një jave, në seancën e Kuvendit të Kosovës ka bërë të ditur se Ligji për Paga do të procedohet për miratim në Qeveri në muajin mars.

“Nga raportimi i fundit që kemi pasur në dhjetor, jo më shumë se një muaj, janë zhvilluar takime të shpeshta për finalizim. Janë diskutuar koeficientet për secilën pozitë në bazë parimore, të drejtë e mosdiskriminuese. Lista duhet të jetë parimore e të reflektojë barazi. Në përputhje me aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, janë eliminuar pjesët ku është vlerësuar se janë tejkaluar kompetencat e Qeverisë”, ka thënë Sveçla.

Ndryshe, në vitin 2021, Qeveria Kurti është gjendur nën trysninë e sindikalistëve për ta proceduar sa më parë në Kuvend Ligjin e Pagave.

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *