“Lutje Zotit”, shkrimi i Rugovës më 12 qershor, 1999

0 minutes, 36 seconds Read

Në 17-vjetorin e ndarjes nga jeta të ish-presidentit historik Ibrahim Rugova, lexuesve tanë ua kthejmë një nga kujtimet më të paharrueshme të historisë sonë të luftës për liri dhe çlirimit.

Kjo është “Lutje Zotit” e shkruar nga Rugova më 12 qershor 1999, në ditën e lirisë së vendit kur forcat serbe po largoheshin përfundimisht nga Kosova dhe shqiptarët po i prisnin me lule dhe përqafime luftëtarët e lirisë dhe aleatët e saj, NATO-n, në krye me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Nëpërmjet kësaj lutjeje, ish-presidenti Rugova lutej e falënderonte Zotin për kthimin e shqiptarëve në tokën e tyre.

Më poshtë e gjeni lutjen e plotë të ish-presidentit Rugova:

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Publikime te ngjashme