fbpx

Lufta me COVID -19/ Shkencëtarët japin lajmin e madh, zbulojnë ‘pikën e dobët’ të virusit

HomeLifestyleShendetësi

Lufta me COVID -19/ Shkencëtarët japin lajmin e madh, zbulojnë ‘pikën e dobët’ të virusit

Shkencëtarët nga Universiteti i Kansas kanë zbuluar “pikën e dobët” të virusit korona SARS-CoV-2.

Portali Science Daily raporton se ekspertët testuan një agjent terapeutik kundër coronavirusit dhe zbuluan se 3CLpro (C30 endopeptidaza) është një enzimë thelbësore në zhvillimin e virusit SARS-CoV-2.

Proteazat e coronavirus 3CL janë objektiva të fortë terapeutik pasi ato luajnë një rol jetësor në replikimin e coronavirusit.

Me rastin e përdorimit të inhibitorëve të gjetur të kësaj proteazë në minj laboratorë, rezultoi se ky preparat ndalon përsëritjen e virusit.

Sipas shkencëtarëve, një ndikim i tillë në “pikën e dobët” të virusit bën të mundur bllokimin e riprodhimit jo vetëm të MERS, por edhe të virusit korona MERS-CoV dhe SARS-CoV-2.

Si hap tjetër, ekspertët theksojnë nevojën për të testuar efektivitetin e ilaçit te njerëzit. /kp

COMMENTS