Connect with us

Lajme

Kurthi i Kumanovës emërues i përbashkët i të gjitha kurthëve ndaj shqiptarëve në Maqedoni

Published

on

Grupi i Kumanovës u akuzua për terrorizëm dhe u dënua me 754 vjet burg, 120 vjet më shumë burg se të gjithë gjeneralët dhe ministrat e Hitlerit.

Gjykimi i Grupit të Kumanovës është një kurthë për përfitime politike. Aty ka dhjetëra shkelje procedurale, që e bëjnë zero gjykimin dhe aktakuzën.

1. Në aksionin policor nuk ishte angazhuar njësiti kompetent për raste të këtillë.

2. Policia nuk kërkoi me megafon që të dorëzohet grupi i armatosur.

3. Policia gjuajti me armë të rënda nga helikopteri në vendbanim në caqe të paselektuar.

4. Pjestarët e grupit i kanë përdorë armët në vetmbrojtje.

5. Në foto duken të dorëzuar Beg Riza dhe Mirsad Ndreca, për të cilët edhe Ministria e Jashtme e Maqedonise se Veriut (MV) e ka informuar Ministrinë e Jashtme të Kosovës se janë në mesin e të arrestuarve.

6. Nuk është bërë balistika e armëve. Nuk dihet se cili polic ma armën e cilit pjestar të grupit është vrarë.

7. Nuk është marrë në përgjegjësi askush për denoncim për përdorim të dhunës ndaj të burgosurve të grupit.

8. Nuk është konfirmuar organizatori i Grupit.

9. Nuk është konfirmuar motivi i grupit.

10. Pushteti me të gjitha veprimet e përmendura ka konsumuar veprën terrorizëm.

Lënda duhet të këthehet në rigjykim që të dalë në shesh e vërteta, e cila fshihet për të mbrojtur politikanë të implikuar në këte rast.

Advertisement