Kryetari i OVL – UÇK-së Faton Klinaku konfirmon se Albin Kurti është veteran i UÇK-së!

HomeLajmeKosovë

Kryetari i OVL – UÇK-së Faton Klinaku konfirmon se Albin Kurti është veteran i UÇK-së!

Ushtruesi i detyrës së Organizatës së Veteranëve të I uf tës së Us htr isë Çlirimtare të Kosovës, Faton Klinaku, ka thënë se kryeministri Albin Kurti, është veteran i I uf të s së UÇK-së.Faton Klinaku u shpreh se çështja e Kurtit është verifikuar dhe nënshkruar nga Adem Demaçi.“Ju e dini se këtu ka pasur edhe një proces të verifikimit të veteranëve. Çështja e zotit Kurti është çështje që e ka verifikuar apo nënshkruar listën që e ka takuar, zoti Adem Demaçi, e ka nënshkruar listën e atyre që kanë qenë në zyrën e tij.

Do të thotë, secila strukturë drejtuese e UÇK-së, e ka nënshkruar apo verifikuar pjesëtarët e saj dhe këtë gjë e ka bërë Adem Demaçi, edhe për Albin Kurtin”, tha ai në Kanal 10.

Tutje, ai shtoi se Kurti ka statusin e veteranit, gjersa shtoi se nuk është në dijeni se çfarë ka bërë ai gjatë Iu f t.ës, pasi ka qenë në Çiqavicë gjatë asaj kohe.Mes tjerash, Klinaku shtoi se kontributi i kreut të ekz eku ti vit është njohur edhe nga Adem Demaçi.“Po po është veteran, këtë e thashë.

Verifikimin e secilit e ka bërë koman danti apo ai që e ka udhëheq, librezë nuk ka, në OVL është vullnetare që të anëtarësohesh. Status të veteranit e dimë që ka (Albin Kurti). Çfarë ka bërë ai nuk e di (në U Ç K), sepse unë kam qenë në Iu ft ë në Çiqavicë dhe s’di ai as çfarë ka bërë.

S’kemi pasur mundësi se si ta shohim. Kontributi i tij është njohur nga Adem Demaçi. Verifikimi kur është bërë dhe me li gjin për veteranët e I uf të.s, verifikimi kur kryhet, ne si Organizatë e Veteranëve të Iu f.tës duhet ta zbatojmë lig j in dhe anëtarësimi bëhet në bazë të atyre çështjeve”, tha ai.

COMMENTS