Kryediplomati ukrainas: Të zhgënjyer me Gjermaninë, s’po na japin këtë lloj armatimi

0 minutes, 41 seconds Read

Ministri i Punëve të Jashtme të Ukrainës, Dmytro Kuleba, është shprehur i zhgënjyer me Gjermaninë pasi thotë se Berlini nuk po iu jep armatimet “leopardët dhe Marders”.

Ai këtë “refuzim e ka quajtur sinjal zhgënjyes”.

“Sinjale zhgënjyese nga Gjermania, ndërkohë që Ukraina ka nevojë për Leopardët dhe Marders tani – për të çliruar njerëzit dhe për t’i shpëtuar ata nga gjenocidi”, ka thnëë ai.

“Asnjë argument i vetëm racional se pse këto armë nuk mund të furnizohen, vetëm frika dhe justifikime abstrakte. Nga se i frikësohet Berlini dhe se Kievi nuk ka”, ka shkruar ai në Twitter.

Ukraina është një fazën kur po i rikthen shumë territore të humbura.

Rrjedhimisht, lufta në Ukrainë e ka marrë një rrjedh tjetër.

Publikime te ngjashme