fbpx

Krokodili gjigand ngre në ajër derrin e egër para se ta copëtojë përgjysmë

HomeKuriozitete

Krokodili gjigand ngre në ajër derrin e egër para se ta copëtojë përgjysmë

Disa pamje të pabesueshme tregonin një krokodil gjigand që përplaste duke gritur në ajër një derr të egër që kapi në pranë pellgut të tij, para se ta copëtonte e ta hante të tërin.

Krokodili mashkull i ujërave të kripura me peshë rreth 500 kg, shihet që përplas disa herë derrin e egër duke e kapur nga koka.

Forca e gjeneruar gjatë lëvizjeve të krokodilit është e mjaftueshme për të këputur gjymtyrët e tij, thotë eksperti që kapi fotot.

Zoologu dhe specialisti i krokodilëve australianë Adam Britton tha se derrkuci kishte vdekur që me goditjen e parë por krokodili priti derisa preja të “fundosej” në ujë.

49-vjeçari bëri fotot e krokodilit të tij 60-vjeçar në Darwin, Australi.

Ai shton se krokodili përsërit të njëjtin proces derisa ushqimi i tij të bëhet gjithnjë e më i vogël.

Adam thotë se u deshën rreth 50 minuta që ta hante të gjithë derrkucin.

Në imazhet e mëpasshme shihet krokodili që rri i kënaqur pas ngrënies së gjahut.

Eksperti thotë më tej se pas kësaj krokodili nuk hëngri asgjë për tre javë pasi e kishte stomakun plot.

Adam shton: “Megjithse derrkuci kishte vdekur, krokodili priti derisa ai të fundosej në ujë. Predatori e kapi më pas për ta nxjerrë në sipërfaqe dhe nisi ta përplaste përsëri për ta copëtuar. Kjo sigurisht që ishte e rrëmujshme pasi të brendshmet e presë u shpërndanë gjithandej”.

COMMENTS