Komuniteti LGBTQI kërkon të heqin fjalën “nënë”, ja me çfarë fjale duan ta zëvendësojnë

HomeKuriozitete

Komuniteti LGBTQI kërkon të heqin fjalën “nënë”, ja me çfarë fjale duan ta zëvendësojnë

Komuniteti LGBTQI në Angli së fundmi ka kërkuar që fjala “nënë” të hiqet nga përdorimi në dukumentat e vendit të punës dhe në vend të saj të përdoret “prind që ka lindur”.

Sipas tyre përdorimi i “gjuhës gjinore” do të parandalojë që punëdhënësit të vendosin pabarazi gjinore mes meshkujve dhe femrave.

Gjithashtu, edhe fjala “baba” duhet të shmanget si pjesë e shtytjes drejt gjuhës asnjëanëse gjinore.

Pjesë e listës së kërkesave bënte pjesë edhe fakti që “femrat” duhet të përdorin tualetin e femrave dhe dhomave të tyre të zhveshjeve, pavarësisht gjinisë që u është caktuar në lindje.

Ndër të tjera, komuniteti gjithashtu ka kërkuar edhe që vendet e punës duhet të përpiqen drejt “krijimit të kodit të veshjes neutrale gjinore, banjave të të gjitha gjinive dhe mbulimit të kujdesit shëndetësor për punonjësit transgjinorë”.

COMMENTS