Komandanti i Azovit për masakrën ndaj ushtarëve të kapur: Putin, ne do të hakmerremi ndaj teje

HomeLajmeBota

Komandanti i Azovit për masakrën ndaj ushtarëve të kapur: Putin, ne do të hakmerremi ndaj teje

Komandanti i Regjimentit Azov, anëtarët e kapur të të cilit u vranë dje në një burg separatist pro-rus në një sulm të fajësuar ndaj njëra-tjetrës nga Rusia dhe Ukraina, iu drejtua publikut.

Azov publikoi në kanalin e tij Telegram deklaratën e kreut të tij në detyrë, komandanti, major Mikita Nadtochi, për “vrasjen masive të të burgosurve të luftës ukrainas në fshatin Olenivka në territorin e pushtuar përkohësisht të rajonit të Donetsk”, transmeton Demokracia.com.

“Ne e konsiderojmë sulmin në Olenivka një akt ekzekutimi publik. Rusia e kreu atë sepse e di që askush nuk do ta ndëshkojë. Ata janë mësuar me faktin që askush nuk i kërkon përgjegjësi, qoftë edhe për shkeljen e hapur të ligjeve, rregullave dhe zakoneve është arsyeja pse ne, Azov, Ukraina si një vend dhe e gjithë bota e qytetëruar të luftojmë që Rusia ta kujtojë këtë njëherë e përgjithmonë”, tha komandanti i Azov.

COMMENTS

x