Jo vetëm politikisht, Serbia po e ndihmon Rusinë edhe me ushtarë, rekrutime masive të serbve në grupin Wegner (Video)

2 minutes, 59 seconds Read

Vullnetarët e parë serbë në rajonin e Zaporozhyes filluan t’i nënshtrohen trajnimit luftarak në rajon si pjesë e Batalionit të Vullnetarëve Sudoplatov, raportoi RIA Novosti.

Kjo e dëshmon edhe një herë që anën e kujt janë serbët, duke nisur nga politika në krye me presidentit Aleksandar Vuçiqi e deri tek vullnetarët e mercenarët. Serbia vazhdon të jetë i vetmi vend në Evropë që nuk i ka vendosur ende sanksione Rusisë pas invazionit në Ukrainë.

“Vullnetarët serbë, së bashku me luftëtarët nga Rusia, po marrin pjesë në të gjitha stërvitjet luftarake në një nga terrenet stërvitore të rajonit të Zaporozhye për pjesëmarrje të mëtejshme në një operacion special ushtarak”, raporton RIA Novosti.

“Ne erdhëm për të mbështetur vëllezërit rusë, pasi i kujtojmë mirë ngjarjet që ndodhën në Jugosllavi në vitet nëntëdhjetë. Kujtojmë padrejtësinë që NATO tregoi ndaj Serbisë dhe situatës në Kosovë. Prandaj, ne kemi ardhur të mbështesim popullin rus në luftën e tyre”, tha një nga vullnetarët serbë të etiketuar “Danub” për agjencinë ruse.

Vullnetarët e parë serbë në rajonin e Zaporozhye filluan t’i nënshtrohen trajnimit luftarak në rajon si pjesë e Batalionit të Vullnetarëve Sudoplatov, raportoi RIA Novosti.

“Vullnetarët serbë, së bashku me luftëtarët nga Rusia, marrin pjesë në të gjitha stërvitjet luftarake në një nga terrenet stërvitore të rajonit të Zaporozhye për pjesëmarrje të mëtejshme në një operacion special ushtarak”, thuhet në deklaratë.

“Ne erdhëm për të mbështetur vëllezërit rusë, pasi i kujtojmë mirë ngjarjet që ndodhën në Jugosllavi në vitet nëntëdhjetë. Kujtojmë padrejtësinë që NATO tregoi ndaj Serbisë dhe situatës në Kosovë. Prandaj, ne kemi ardhur për të mbështetur popullin rus në luftën e tij”, tha një nga vullnetarët serbë me etiketën “Danub” për RIA Novosti.

“Ajo që po ndodh në Ukrainë janë vëllezërit tanë sllavë, por për fat të keq ata janë të okupuar dhe në fakt janë një armë në duart e Perëndimit kundër Rusisë”, shtoi ai. Siç tha “Danubi”, populli serb është në dijeni të ngjarjeve që ndodhin në zonën e CVO dhe shumica e qytetarëve serbë ndjekin atë që po ndodh.

Një luftëtar serb me shenjën e thirrjes “Sava” tha për RIA Novosti-n se në batalionin e vullnetarëve ka një marrëdhënie vëllazërore ndaj Serbisë – “bashkëluftëtarë rusë”, ka “mirëkuptim të plotë të ndërsjellë dhe unitet pikëpamjesh”.

“Tani qëllimi ynë kryesor është të jemi së bashku me vëllezërit tanë rusë, të mësojmë, trajnojmë dhe adoptojmë përvojën e vëllezërve tanë,” tha Sava kur u pyet se cilat janë qëllimet e pjesëmarrjes në konflikt dhe sa kohë ai dhe shokët e tij planifikojnë të qëndrojnë. .

“Ne do të jemi këtu derisa të përfundojë lufta, sa të duhet” – tha luftëtari serb.

Sot ai kujton se agjencia ruse TASS ka shkruar të premten se vullnetarët serbë iu bashkuan batalionit të Pavel Sudoplatov, i cili po formohet në rajonin e Zaporozhyes./Ballkani.info

Publikime te ngjashme