Kategoria: Ide Shqip

Spektali, bajraktarizmi e lokalizmi politik

Në ekspansionin global të një kulture konsumatore dhe botëkuptimit estradesk, shoqëria jonë ditë e më shumë po shëndrrohet në “shoqëri spektakli”....

Vlerësimet tona për BE-në jo reale!

Vlerësimet tona për BE-në jo reale! Është tërësisht e pakuptimtë të thuhet që BE po i bënë padrejtësi Kosovës. Nuk mund të arsyetohet moszhvillimi dhe...

“Dyfytyrësh, arrogantë e të korruptuar! Njihni ndonjë që nuk është i pasur?”

Sa herë 28 nëntori është në prag të portës, politika shqiptare vrapon të tregojë patriotizmin e saj, të organizojë pritje, përurime, aktivitete të mbushura...

Ta lakmosh Zvicrën e ta kopjosh Ugandën

Nga Adriatik KELMENDI ÇKA ËSHTË krenaria? Ose kush duhet t’ia përcaktojë një individi apo grupi shoqëror se me çka duhet të jenë krenarë? Pa dyshim,...

Mjaftë kërkuam zgjidhje individuale, të punojmë për të mirën e përgjithshëme!

Nuk ka dilema, gradualisht po kthehemi në realitet. Po kthehemi në rrugën të cilën është dashur ta ndjekim që nga përfundimi i luftës. Jemi kënaqur me...

Rizbulimi i britanikut që e fshehu Shqipëria komuniste

Shkroi: Samuel Foster (Recension për librin “Albania’s Greatest Friend”) Në “Albania’s Greatest Friend”, Bejtullah Destani dhe Jason Tomes...

Grushtështeti i veteraneve!

Nga Agron Demi Edhe nëse dalin 100 mijë veteranë të luftës, ata duhet t’i marrin pagat, pa marrë parasysh a janë listat e fryra apo jo, sepse po të mos ishin...

Konkurset e kurdisura

Shkruan: Fahri Musliu LETËR PUBLIKE, Kryetarit të shtetit, Kryeministrit, Kryeparlamentarit, deputetëve të Kuvendit të Kosovës, OSBE, Zyrës së BE, ambasadave të...

Mjekësia e kthyer në biznes

Shkruan: Fatmir Halili Si shumë sektor të tjerë ku gjendja vazhdon të jetë e mjerueshëme, edhe shëndetësia mbetët në gjendje të njëjtë, si mos më keq....

Hashim Thaçi ishte përjashturar nga UP-ja sepse kishte fallsifikuar çertifikatën e notave

Nga Sali Rexha Si e njofta Hashim Thaqin! Me ka rene ne sy diku gjate protestave te studenteve ne perkrahje te minatoreve gjate vitit 1989. Por saktesishte me te jam...