Binali Yıldırım deklaron fitoren në Stamboll

Kandidati i Partisë për Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP), Binali Yıldırım përmes një konferencë për media deklaroi fitoren në Stamboll, njofton Gazeta e Re.

Yildirim mori 48,71% të votave kurse krye-kandidati i tij nga partia CHP mblodhi 48,65%.

Ne totalë koalicioni i Erodgan arriti 51,74% ndërsa koalicioni i përberë nga partirë opozitare arriti 37,64%

Ndryshe, një total prej 12 partish politike morën pjesë në zgjedhjet në të cilat qytetarët zgjodhën autoritetet lokale sot për një mandat pesëvjeçar.

Gjithsej 73 kandidatë të pavarur për kryetar bashkie morën pjesë në zgjedhje dhe 57 milionë qytetarë kishin të drejtë vote.

Turqia ka gjithsej 81 provinca, duke përfshirë 30 metropole, përfshirë Stambollin dhe Ankaranë. /Gazetaere.com

Loading...