Astronomët zbulojnë ‘supër-Token’, gjendet gjashtë vite dritë larg

Astronomët kanë zbuluar një planet të ngrirë i cili është tre herë më i madh se toka, dhe që ‘orbiton’ një yll që  gjendet vetëm gjashtë vite dritë larg.

Ky planet, ka orbitë ndaj yllit të Barnardit, i cili është më së afërti me Diellin tonë.

Kjo e bën atë planetin e dytë që që ka orbitë ndaj një ylli jashtë sistemit tonë solar.Pasi që një i tillë ishte gjetur edhe më herët.

Planeti është zbuluar pas 20 viteve përmbledhjeve të të dhënave, dhe fakteve të ndryshme.

Astronomët që bënë zbulimin pritet të publikojnë më shumë të dhëna rreth tij në revistën Nature gjatë së mërkurës së ardhshme./gazetametro.net

Loading...