Imamët, Musliu e Jashari: Rrahja e hoxhës së fshatit Lupç, është tinëzar dhe brutal – institucionet duhet të reagojnë

HomeLajmeKosovë

Imamët, Musliu e Jashari: Rrahja e hoxhës së fshatit Lupç, është tinëzar dhe brutal – institucionet duhet të reagojnë

Për imamët e Kosovës, Bekim Jashari dhe Osman Musliu, sulmi ndaj hoxhës së fshatit Lupç, Zeqir Berisha, ka qenë tinëzar dhe brutal.

Sipas tyre, për këtë sulm duhet të reagojnë institucionet përgjegjëse, pasi është një goditje e rëndë ndaj Bashkësisë Islame të Kosovës.

“Ky sulm është tinëzar, brutal dhe goditje ndaj institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës”, kështu ka thënë Bekim Jashari, kryeimam i Komunës së Podujevës për sulmin ndaj Hoxhës së Fshatit Lupç, Zeqir Berisha.

Jashari në emisionin “Debat Plus”, ka thënë se për këtë sulm nuk dihen ende se cilat janë arsyet, pasi që Hoxha siç thotë ai, ishte në krye të detyrës së tij duke shkuar në namazin e jacisë.

“Ai u sulmua nga persona të paidentifikuar, janë tre persona të arrestuar, nuk mund të targetojmë askënd”, ka thënë Jashari.

Për Jasharin, ky sulm është një goditje tinëzizisht pas shpine dhe tendencë e një akti të rrezikshëm.

Ai ka thënë se për këtë sulm, dënimin mund ta konkludojnë organet e drejtësisë.

“Për motivet nuk mund të themi diçka konkrete, janë organet e drejtësisë që e kryejnë punën e tyre”, ka shtuar Jashari.

“Ky sulm është tinëzar, brutal dhe goditje ndaj institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës”, kështu ka thënë Bekim Jashari, kryeimam i Komunës së Podujevës për sulmin ndaj Hoxhës së Fshatit Lupç, Zeqir Berisha.

Jashari në emisionin “Debat Plus”, ka thënë se për këtë sulm nuk dihen ende se cilat janë arsyet, pasi që Hoxha siç thotë ai, ishte në krye të detyrës së tij duke shkuar në namazin e jacisë.

“Ai u sulmua nga persona të paidentifikuar, janë tre persona të arrestuar, nuk mund të targetojmë askënd”, ka thënë Jashari.

Për Jasharin, ky sulm është një goditje tinëzizisht pas shpine dhe tendencë e një akti të rrezikshëm.

Ai ka thënë se për këtë sulm, dënimin mund ta konkludojnë organet e drejtësisë.

“Për motivet nuk mund të themi diçka konkrete, janë organet e drejtësisë që e kryejnë punën e tyre”, ka shtuar Jashari.

Ndërsa Osman Musliu, imam nga Drenica, për hoxhën Zeqir Berisha ka thënë se është i ndershëm dhe i sjellshëm, prandaj këtë ngarje e ka quajtur të rëndë, e cila kohëve të fundit, ka shkaktuar frikë edhe te hoxhallarët e tjerë në Podujevë.

Osmani deklaroi se situatë të tillë ka pasur edhe personalisht në Xhaminë në të cilën ka shërbyer.

“Asnjëherë nuk kam pasur probleme personale për të cilat jam sulmuar, por vetëm janë munduar të më pengojnë në Xhami”, ka vijuar Musliu.

Musliu ka shtuar se këto gjëra negative dhe radikaliste nuk po mbrohen nga BIK dhe nga shteti, prandaj ai ka kërkuar reagim nga ana e instucioneve përgjegjëse për këtë situatë.

Ndryshe, më 22 korrik, menjeherë pas faljes së namazit të Jacisë, Hoxhës së Fshatit Lupç, Zeqir Berisha, disa persona ia zunë rrugën.

E para derës së Xhamisë, ai u rrah brutalisht nga disa persona.

Se si erdhi deri tek kjo ngjarje e rëndë, banorët e fshatit nuk e dinë me saktësi, por prapa kamerës thonë se deri tek ky incident mund të ketë ardhur si pasojë e mënyrës së faljes së namazit.

Madje, Hoxha Zeqir Berisha, edhe më parë ki kishte paraqitur në polici emrat e disa personave të cilët e kishin penguar gjatë kryerjes së punës së tij.

Ndërkohë, pas kësaj ngjarje Polica e Kosovës, ka arrestuar tre vllezër nga i njëjti fshat, si të dyshuar për kryerjen e sulmit.

Emrat e tyre RTV Dukagjini mëson se imami Zeqir Berisha, i kishte denoncuar edhe më herët.

Këtë e kishte konfimuar dhe Kryeimami në Komunën e Podujevës, Bekim Jashari.

COMMENTS

x