fbpx
HomeKuriozitete

I kishte marrë për shëtitje, dy luaneshat sulmojnë dhe mbysin njeriun që kujdesej për to

Një ruajtës i njohur i Afrikës së Jugut ka vdekur pasi u sulmua nga dy luanesha ndërsa i kishte marrë për shëtitje.

Sipas BBC, gruaja e West Mathewson, e cila e ndoqi me makinë, u përpoq të shpërqendronte luanët, por ishte shumë vonë.

Ai drejtoi një hapësirë popullore safari, Lion Tree Top Lodge, në provincën Limpopo.

Luaneshat janë zhvendosur në një shtëpizë tjetër të lojërave dhe pritet të lëshohen në skenë në një fazë të mëvonshme.

Siç thuhet më tej, një luaneshë u bë agresive ndaj tjetrës dhe më pas e ktheu vëmendjen e saj ndaj ruajtësit të njohur të kafshëve me dashuri si “Xha West”, raporton Nomsa Maseko e BBC nga Johannesburg.

Të afërmit e tij kanë thënë se sulmi i së mërkurës mund të ketë qenë rezultat i një loje shumë të ashpër.

Luaneshat u qetësuan pas sulmit dhe u dërguan në një qendër të specieve të rrezikuara.

COMMENTS

x