Guvernatori i BQK-së Mehmeti thotë se rritja ekonomike në Kosovë ishte 9.9%!

0 minutes, 34 seconds Read

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti tha se rritja ekonomike në vitin 2021 ishte 9,9% ,kurse remitancat arritën në 1.5 miliard euro.

Roli i BQK-së në ruajtjen e stabilitetit financiar në vend gjatë kohës së pandemisë sipas guvernatorit Mehmeti ka qenë krucial.

“Me fillimin e pandemisë ne kemi marrë masat e duhura për menaxhimin e aspekteve financiara që janë përgjegjësi e BQK-së”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Ai tha se ka rritje të eksportit dhe shërbimeve. Sipas tij janë disa faktorë që kanë ndikuar që të kemi rritje ekonomike me.9.9%.

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *