Gjykimi i krerëve të UÇK-së: Më shumë se 200 orë kohë vetëm për 12 dëshmitarët e parë

1 minute, 42 seconds Read

Më 3 prill edhe zyrtarisht do të fillojë gjykimi ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit e Jakup Krasniqit në Dhomat e Specializuara të Hagës. Fillimisht do të thuhen fjalët hyrëse të Prokurorisë e mbrojtjes, e më pas do të vazhdohet edhe me dëgjimin e dëshmitarëve të parë.

Ashtu siç ka bërë të ditur Prokuroria e Specializuar në Hagë, do të jenë 12 dëshmitarë të cilët të parët do ta japin dëshminë e tyre para trupit gjykues. Identiteti dhe përmbajtja e dëshmive të tyre deri më tash nuk dihet.

Megjithatë ajo çfarë dihet është se dëshmia e 12 dëshmitarëve të parë në Gjykatën Speciale në rastin e krerëve të UÇK-së, do të zgjasë më shumë se 200 orë, raporton gazeta Nacionale.

Kështu ka bërë të ditur Prokuroria e Specializuar nëpërmjet një parashtrese të dorëzuar te trupi gjykues. Në këtë kohë të kërkuar, përfshihet edhe koha e mbrojtjes për t’i marrë në pyetje dëshmitarët e Prokurorisë. Saktësisht për 12 dëshmitarët e parë, janë kërkuar 234 orë e gjysmë kohë.

“Koha totale e parashikuar për marrjen në pyetje të drejtpërdrejtë dhe të kryqëzuar të Zyrës së Prokurorit të Specializuar nga të katër të akuzuarit dhe avokatët e viktimave është gjithsej 234.5 orë. Nga ato orë, 63 janë vlerësuar për pyetjet e drejtpërdrejta nga Prokuroria, 170 janë vlerësuar për pyetje të kryqëzuara nga Mbrojtja dhe 1,5 janë vlerësuar për pyetje nga avokati i viktimave”, thuhet në këtë parashtrim.

Prokuroria ka bërë të ditur se në mesin e dëshmitarëve, disa do të flasin për krimet e pretenduara, disa për strukturën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e disa do të jenë edhe viktima që kanë gjithashtu rolin e dëshmitarëve. Në total Prokuroria ka kërkuar më shumë se 700 orë kohë për këtë proces gjyqësor.

Publikime te ngjashme