fbpx

Gjukanoviq akuza ndaj Serbinë: Mali i Zi përjetoj agresion politiko-mediatik, Beogradi ka një mision në Ballkan

HomeLajmeRajoni

Gjukanoviq akuza ndaj Serbinë: Mali i Zi përjetoj agresion politiko-mediatik, Beogradi ka një mision në Ballkan

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, deklaroi se nuk mund të thoshte me saktësi se pse rezultati i zgjedhjeve ishte siç ishte pas zgjedhjeve parlamentare në atë vend.

Sidoqoftë, në të njëjtën kohë, ai akuzoi Aleksandar Vuçiq për, siç tha ai, agresion mediatik dhe politik nga Beogradi, sepse, sipas Gjukanoviqit, presidenti serb i dha mbështetje të fortë nacionalizmit të Serbisë së Madhe në Mal të Zi, njoftoi Tanjug.

“Besoj se do të vini re se që nga dhjetori, përkatësisht nga miratimi i Ligjit për Lirinë e Fesë, kemi pasur një agresion të fortë politiko-mediatik nga Beogradi ndaj Malit të Zi”, tha Gjukanoviq në një intervistë me Newsadria Media, transmeton Telegrafi.

Ai thotë se politika aktuale e Serbisë dhe Vuçiqit kanë dy “qëllime problematike”.

“Ata duan të ndërhyjnë në politikën e brendshme të vendeve të tjera dhe është detyra e tyre të përpiqen të relativizojnë politikën e nacionalizmit të Serbisë së Madhe në rajon,” tha Gjukanoviq, duke shtuar se “të dyja janë shumë të gabuara dhe shumë katastrofike”.

Të përsërisësh një gabim të tillë, thotë Gjukanoviq, në më pak se 30 vjet më vonë, dhe të “vëmë në shënjestër Malin e Zi” pasi “Kroacia dhe Kosova ishin në shënjestër” është shprehje e papërgjegjësisë.

Sipas Gjukanoviqit, kjo do të thotë një përpjekje për të ndryshuar karakterin e Malit të Zi, “Ata që morën këto udhëzime, fillimisht kishin nevojë të maskojnë misionin e vërtetë të politikës zyrtare të Beogradit, që do të thotë të krijohej një atmosferë për ndryshim të qeverisë në Mal të Zi, por që në realitet dëshirojnë të bëjnë trekëndëshin serb, Beograd – Republika Serbe – Podgorica”.

I pyetur nëse kjo do të ndodhë, Gjukanoviç thotë se nuk do të ndodhë, sepse, shtoi ai, rezultatet e zgjedhjeve po ndryshojnë dhe siç thotë ai, kushdo që mendon se ky rezultat i zgjedhjeve do të nënkuptojë një ndryshim rrënjësor, po gabohet. /Telegrafi

COMMENTS