Homegrown indoor pot plants and leaves

Gjermania legalizon kanabisin

0 minutes, 44 seconds Read

Gjermania ka legalizuar posedimin dhe kultivimin e kanabisit. Sidoqoftë, shitja falas e drogës në dyqane të specializuara është ende e ndaluar.

Në Gjermani, posedimi i maksimumit 25 gram kanabis dhe vetë kultivimi i maksimumit të tre bimëve duhet të përjashtohen në të ardhmen nga dënimi, shkruan Indeksonline.

Përveç kësaj, qeveria gjermane dëshiron të mundësojë kultivimin dhe shitjen e drogës në shoqata të veçanta. Ministri Federal i Shëndetësisë Karl Lauterbach (SPD) dhe Ministri i Bujqësisë Cem Özdemir (Të Gjelbërit) paraqitën detaje sot në Berlin.

Shitja e planifikuar e kanabisit për të rriturit në dyqanet e specializuara do të anulohet për momentin.

Në një hap të dytë, procesi do të testohet së pari në rajonet model me mbështetje shkencore.

Qeveria gjermane ra dakord për këtë pas bisedimeve me Komisionin e BE-së.

Publikime te ngjashme