Gjatë përplasjeve në Qeverinë malazeze, Abazoviq përmend Veriun e Kosovës

1 minute, 43 seconds Read

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, gjatë diskutimit për Traktatin Themelor me Kishën Serbe me ministrin e Jashtëm, Ranko Krivokapiq, ka thënë se kushdo që dëshiron destabilizimin po ndihmon ndikimin rus në Mal të Zi dhe dëshiron të shohë se çfarë ndodhi në tetor në veri të Kosovës, njofton Podgorica Vijesti.

“Shpjegojuni komunitetit ndërkombëtar! Unë u kam shpjeguar dhe askush nuk ka kërkuar shtyrje të nënshkrimit të Marrëveshjes Themelore. U krijua konfuzion, u kërkuan sqarime, por askush nuk më kërkoi shtyrje. Ata e kuptuan çështjen, që veriun e Kosovës e kemi në tetor në Podgoricë, që Ivan Vukoviq të mbetet për të financuar televizionin e qytetit dhe për të përhapur fashizmin”, tha Abazoviq.

Abazoviq e pyeti Krivokapiqin nëse mendon se gjithçka do të kthehet si ka qenë dhe se ai si kryeministër do të përdoret si një “lepur i ngrohtë”.

“A menduat se nuk do ta lexoja atë lojë, u gabuat, ky ishte qëllimi, thashë se çdo çështje e vështirë do të zgjidhej për njëqind ditë dhe u zgjidh, për sa i përket qeverisë së Malit të Zi”, tha Abazoviq.

Ai përsëriti se dikush dëshiron ta shtyjë Malin e Zi drejt destabilizimit.

“Duhet të vendosim nëse Mali i Zi do të jetë shtet peng i atyre që krijuan një perandori duke kontrabanduar narkotikë dhe cigare”, tha Abazoviq duke theksuar se keqardhja e tij e vetme është që Marrëveshja Themelore nuk është nënshkruar dy muaj më parë.

Ai tha se nënshkrimi i Marrëveshjes Themelore është një hap i madh për Malin e Zi, si dhe se çdo çështje e rëndësishme është zgjidhur në 100 ditët e qeverisjes së tij.

Kryeministri i Malit të Zi tha se pret që Krivokapiqi të ndjekë penalisht faktin se pretendon se Marrëveshja Themelore është jokushtetuese, por t’i kërkojë falje nëse del se nuk është kështu.

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *