Gazetari maqedonas falenderon Ahmetin, thotë se nëse mergata shqiptare do regjistrohej, maqedonasit do duhej…”

HomeLajmeMaqedoni e veriut

Gazetari maqedonas falenderon Ahmetin, thotë se nëse mergata shqiptare do regjistrohej, maqedonasit do duhej…”

Gazetari maqedonas Dragan Pavlloviq-Llatas në një video koment të tij ka thënë se regjistrimi i diasporës shqiptare rrez ‘ikon tërë Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Sipas Llatasit nëse regjistrohet diaspora shqiptare dhe me këtë rritet përqindja e shqiptarëve në Maqedoni të Veriut, atëherë të gjithë maqedonasit do të duhet të mësojnë gjuhën shqipe.

FederaIizimi dhe dygjuhësia është çështja më e rrezi’kshme për Maqedoninë.

Çdo njëri nga ju mund të ulet dhe të paramendon se si mund të duket në vendin e tij, në lagjen e tij dygjuhësia, si do të duket në sportele, si do të duket nëpër shkolla, si do të duket gjithandej? Dygjuhësi do të thotë hu‘mbje të vendeve të punës për maqedonasit dhe hapje të vendeve të reja për shqiptarët të cilat do t’i paguajmë të gjithë ne me qëllim që të krijohet mundësia për komunikim në gjuhën shqipe.

COMMENTS