Fivestar Fitness kundërshton ashpër masat e reja anti-COVID: “Vendimi për mbyllje skandaloz…”

2 minutes, 56 seconds Read

Kompania Fivestar Fitness ka reaguar pas vendimit të Qeverisë për të ndërprerë aktivitetet e fitneseve, nga nesër deri më 4 shkurt, aq sa edhe do zgjasin masat e reja anti-COVID.

Fivestar Fitness ka deklaruar se të gjithë frekuentuesit e fitnesit kanë qenë të vaksinuar, stafi ka qenë i vaksinuar dhe se hapësirat e fitneseve janë pastruar dhe dezinfektuar vazhdimisht.

Fivestar madje ka kërkuar llogari nga Qeveria se mbi ç’premisa është marrë vendimi për ndërprerjen e aktivitetit të fitneseve dhe me kënd janë konsultuar për këto vendime.

Ky është reagimi i plotë i kompanisë:

Të Nderuar Anëtarë,

Institucionet Shtetërore sot morrën vendim që të mbyllen Palestrat e Fitnesit nga data 22 Janar deri më 4 Shkurt.

Fivestar Fitness ka mbështetur dhe ka respektuar çdo vendim të nxjerr nga këto Institucione për luftim dhe parandalim të COVID-19, që nga fillimi i Pandemisë. Mirëpo, një vendim si ky i sotmi mbetet skandaloz për Industrinë e Fitnesit, duke marr parasysh se jo vetëm se kemi qenë prej Industrive më të afektuara në Pandemi, globalisht, por kemi kontribuar aq shumë për vetëdijësimin e repektimit të masave, vaksinimit, informimit, në lidhje me kujdesin ndaj shëndetit gjatë Pandemisë.

Të Nderuar Vendim marrës,

1. Të gjithë Anëtarët tanë janë të verifikuar në sistemin tonë, me vaksinim të plotë.

2. I gjithë stafi jonë, janë me vaksinim të plotë.

3. Palestrat tona janë inspektuar vazhdimisht, dhe gjatë inspektimit jo që nuk është verifiku ndonjë shkelje e masave, përkundrazi kemi pranuar me shkrim raporte ‘kënaqësie’ zyrtare nga Inspektorët gjatë kontrollave.

4. Në Palestrat tona, në hapësira nga 1000m2 nuk është lejuar mbingrakimi i tyre duke limituar numrin e vizitorëve në të njëjtën kohë.

5. Në Palestrat tona, me ventilimin e sofistikuar, është bërë ndrrimi i ajrit vazhdimisht.

6. Palestrat janë dezinfektuar detajisht gjatë gjithë kohës.

7. Çdo masë dhe rregull e marrë nga Institucionet është respektuar nga ana jonë.

8. Fivestar Fitness ka qenë prej Bizneseve të para e cila ka bërë thirrje për vaksinim dhe ka mbështetur vaksinimin edhe në kohë kur Institucionet përkatëse as nuk kanë bërë kampanjë për vaksinim.

9. Fivestar Fitness gjatë gjithë Pandemisë dhe mbylljeve që na janë bërë, pothuajse nuk ka marrë asnjë subvencionim nga Institucionet, as për rroga të 80 Punëtorëve e as për Qira; jemi kujdesur që stafi ynë asnjëherë mos të mbesin pa rroga edhe në muajt kur Palestrat kanë qenë mbyllur.

Të Nderuara Institucione, dhe të Nderuar Vendim marrës,

Fivestar Fitness punëson 80 punëtorë me kontrata të rregullta, e të cilët presin përgjigjje se çka do të ndodh me rrogat e tyre gjatë kësaj periudhe të mbylljes

Pyetjet tona për Ju, janë:

1. Si erdhi deri te ky vendim?

2. A është konsultuar ndonjë ekspert, se pse vetëm në Kosovë, Fitneset qenkan problem gjatë kësaj periudhe?

3. Cilat shtete u morrën si shembull? Përderisa në Evropë dhe Amerikë palestrat janë duke funksionuar për të vaksinuarit.

4. A është menduar si do të mbulohen rrogat e punëtorëve?

5. A është menduar si do të paguhen qiratë dhe të gjitha shpenzimet tjera të cilat do të shtohen gjatë mbylljes?

6. A është menduar se kush do të ju kompenzoj parapagimet anëtarëve të Palestrave të Fitnesit?

Shpresojmë dhe besojmë që në kohë shumë të shpejtë të bëhet ri shikimi i këtij vendimi skandaloz!

Fivestar Fitness

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *