Facebook dhe Instagram po përgatiten të hyjnë në tregun NFT

1 minute, 44 seconds Read

Platformat e Meta do t’u japin përdoruesve mundësinë për të shfaqur koleksionet e tyre token në profilet e tyre.

Facebook dhe Instagram po krijojnë një të ardhme në të cilën përdoruesit do të kenë mundësinë të shfaqin shenja të pazëvendësueshme (NFT) që kanë në profilet e tyre të mediave sociale.

Ekipet që punojnë në të po zhvillojnë aktualisht një prototip që do t’i ndihmojë përdoruesit të krijojnë argumentet e koleksionistëve, sipas burimeve të njohura me situatën.

Dy persona, të cilët kanë dashur të mbeten anonimë, kanë deklaruar gjithashtu se kompania Meta po mendon të krijojë një dyqan për tregtimin NFT. Projekti, thonë ata, është ende në fazat e hershme të zhvillimit dhe mund të ndryshojë lehtësisht, raporton Financial Times.

Megjithatë, kjo është një shenjë e qartë se Meta synon të përfshihet në lojën me NFT-të e njohura, të cilat arritën një vlerë të tregut global prej 40 miliardë dollarësh vitin e kaluar.

Dyqani kryesor NFT, OpenSea, i cili përbën 2.5 për qind të çdo shitje, fitoi 300 milionë dollarë këtë muaj, duke arritur në 13 miliardë dollarë, vetëm gjashtë muaj pasi u rrit në 1.5 miliardë dollarë.

Një nga kriptovalutat më të mëdha amerikane, Coinbase, po planifikon të hapë dyqanin e vet. Rrjeti social Twitter, një konkurrent i kompanisë së Mark Zuckerberg, po teston mundësitë e tokenave të pazëvendësueshëm dhe platforma Reddit tashmë ka prezantuar koleksionin e saj të avatarëve NFT.

Plani i Metës në këtë mënyrë është të ndihmojë artistët të fitojnë para në veprat e tyre dixhitale në një kohë kur shuma të mëdha parash po investohen në koleksione të mbiçmuara NFT, si CryptoPunks dhe Bored Ape Yacht Club.

Blerësit e këtyre koleksioneve ekskluzive më së shumti i postojnë ato si fotografi të profilit të tyre në profilet e Twitter-it dhe kështu u bëjnë të ditur të tjerëve se cili është statusi i tyre në botën dixhitale.

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *