Erdogan letër Osmanit: Përpjekjet FSK-së për të shpëtuar të bllokuarit nën rrënoja do të kujtohen gjithmonë me mirënjohje

1 minute, 29 seconds Read

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka pranuar një letërfalënderim nga presidenti turk Recep Tayip Erdogan, për ndihmën që ofroi ekipi i kërkim-shpëtimit i Kosovës për të shpëtuar jetët e njerëzve pas tërmeteve shkatërruese në Turqi.

“Do të doja t’ju falënderoja në emër të kombit tim dhe emrin tim personal që keni ndarë dhimbjen tonë dhe keni dhënë mbështetje në një kohë të shkurtër duke dërguar mesazh ngushëllimi për tërmetet në Kahramanmaraş, të cilët prekën drejtpërdrejt dhjetë provinca me një fuqi shkatërruese që shkaktuan dhimbje të thellë për vendin tonë. Fakti që vendet mike na qëndrojnë pranë në raste të tilla të fatkeqësive natyrore na jep forcën për të duruar”, thuhet në letrën e Erdoganit, njofton Presidenca e Kosovës.

Më tej në letrën e presidentit Erdogan thuhet Republika e Kosovës ka dhënë një kontribut të madh për njerëzit që po luftojnë me efektet tronditëse të tërmetit,

“Ndihma juaj ka dhënë një kontribut të madh për njerëzit tanë që po luftojnë me efektet tronditëse të tërmetit në këto ditë të vështira dimri. Përpjekjet e ekipit tuaj të kërkimit dhe shpëtimit për të shpëtuar jetët e njerëzve të bllokuara në rrënojat do të kujtohen gjithmonë me mirënjohje. Me këtë rast përsëris urimet e mia më të mira për shëndetin dhe lumturinë tuaj, si dhe për mirëqenien dhe prosperitetin e popullit mik e vëllazëror të Kosovës”, thuhet në letrën e presidentit turk.

Publikime te ngjashme