fbpx

Dy emrat më të gjatë dhe dy emrat më të shkurtër në Kosovë

HomeLajmeKosovë

Dy emrat më të gjatë dhe dy emrat më të shkurtër në Kosovë

Në Kosovë ka shkumë emra të zakonshëm, sipas të dhënave që i kishte publikuar në dhjetor të vitit 2017 Agjencia e Statistikave të Kosovës.

Por ka edhe emra të pazakontë. Sipas të dhënave të ASK-së, deri në vitin 2018 emri më i gjatë në Kosovë ishte Ismailqemail dhe Mirandolinda.

Emri me i shkurtër ishte Ad dhe Al.

Sipas alfabetit, me shkronjën A kishte më së shumti emra (gjithsej 8,026), ndërsa më së paku kishte emra që fillonin me shkronjën C (gjithsej 407 emra).

COMMENTS

x