fbpx

Disa nga pozitat e yoga-s për një seks më të mirë

HomeLifestyle

Disa nga pozitat e yoga-s për një seks më të mirë

Të gjithë partnerët janë duke kërkuar mënyrat më të mira që të kenë seks më të mirë.

Nuk u themi të bëni seks në pozita të yoga-s, por ti praktikoni këto pozita të yoga-s që të keni seks më të mirë, transmeto lajmi.net.

Pozitat e ndryshme të yoga-s ju ndihmojnë që trupi juaj të arrij vendin e duhur për një eksperiencë seksi të mrekullueshme.

Pozita e maces për ushtrimet Kegel

Filloni në duar dhe gjunjë, me kyçet e duarve të lidhura me shpatullat, dhe gjunjët e lidhur me ijet tuaja.

Ngrini barkun drejt shtyllës kurrizore ndërsa harkoni shpinën. Pastaj nxjerrni dhe rrumbullakoni pjesën e poshtme të shpinës dhe lejoni që shpina juaj të lakohet drejt në pozën e maceve. Përsërisni butësisht këtë lëvizje gjashtë ose tetë herë.

Pozita e pemës

Qëndroni me këmbët tuaja me gjerësi të kukave dhe krahët tuaj të mbështetur në anët tuaja. Zhvendosni peshën tuaj në këmbën e majtë ndërsa përkulni gjurin e djathtë. Vendosni këmbën e djathtë në pjesën e brendshme të kofshës së majtë.

Ajo duhet të qëndrojë vetëm mbi gjurin e majtë. Nëse gjetja e ekuilibrit tuaj këtu është e vështirë, ose nëse ju mungon fleksibiliteti për të vendosur këmbën e djathtë sipër gjurit të majtë, vendosni këmbën e djathtë pikërisht poshtë gjurit ose djathtas mbi kyçin e këmbës.

Duke e mbajtur legenin tuaj drejt, hapni gjurin e djathtë jashtë. Sillni duart lart në pozicionin e lutjes në qendrën tuaj të zemrës përpara se t’i ngrini ato mbi kokë. Përsëriteni këtë pozë për palën tjetër.

Këndi i kufizuar paraqet për epsh të ulët

Ndërsa jeni ulur, bashkoni thembrat e këmbëve tuaja duke përkulur gjunjët. Lejo që ata të bien në dysheme, ose të përdorin batanije të rrotulluara ose blloqe joga për t’i mbështetur ato.

Mbajini gishtat e këmbëve me të dy duart dhe lidhni në palcën kurrizore dhe zgjatni pëllëmbën. Në nxjerrje, përkuluni përpara ijeve dhe ulni ballin drejt gishtërinjve.

Një version më restaurues i kësaj poze praktikohet duke u shtrirë në shpinë me këmbët tuaja në të njëjtin pozicion. Mbajeni këtë pozë për tetë deri në 10 frymëmarrje.

Pozita e karriges

Filloni duke qëndruar në pozë malore me krahët në anët tuaja. Shtylla kurrizore duhet të jetë e bukur dhe e drejtë, dhe gjoksi juaj të ngrihet.

Përkulni gjunjët sikur do të uleni në një karrige. Shtypni kofshët tuaja ndërsa i drejtoni krahët për t’i ngritur sipër kokës. Mbajeni legenin tuaj të shtrënguar për kohëzgjatjen: tetë deri në dhjetë frymëmarrje. Shtoni fuqi në pozë duke ngritur gishtat e këmbëve lart nga dysheku./Lajmi.net

COMMENTS

x