Deputeti gjerman për Borellin: Çfarë po bëni? BE-ja duhet t’i bëjë më shumë presion Beogradit

0 minutes, 48 seconds Read

Deputeti i Bundestagut, Knut Abraham ka thënë se situata në mes të Kosovës dhe Serbisë kërkon veprime të menjëhershme.

Politikani gjerman ka pyetur se në gjithë këtë situatë të tensionuar çfarë është duke bërë Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borell.

Abraham thotë se “vringëllima e shpatës” së Serbisë është e rrezikshme, e papranueshme dhe e papërgjegjshme..

Sipas tij vendosja e qetësisë është ajo me të cilën duhet marrë dhe potencon se Bashkimi Evropian duhet t’i bëjë më shumë presion Beogradit.

‘Situata në Kosovë dhe Serbi kërkon veprim të menjëhershëm. Çfarë po bën Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Borell? Vringëllima e shpatës serbe është e rrezikshme, e papërgjegjshme dhe e papranueshme. De-përshkallëzimi është rendi i ditës. Është i nevojshëm një presion më real i BE-së ndaj Beogradit”, ka shkruar Abraham.

Image 

Postimi i Knut Abraham

Publikime te ngjashme