fbpx

Cfare mund te marrin ne aeroplan iu tregon televizioni gjerman udhetareve

HomeLajmeBota

Cfare mund te marrin ne aeroplan iu tregon televizioni gjerman udhetareve

Kohët e pritjes në aeroporte janë veçanërisht të gjata këtë vit në Gjermani. Prandaj, udhëtarët duhet të njihen rregullat e sigurisë dhe ato doganore. Çfarë lejohet në valixhen e dorës? Cilat suvenire dhe sa alkool mund të fusësh aty?

Kushdo që fluturon me pushime zakonisht ka sende personale në bagazhin e dorës, si kozmetikë, krem ​​duarsh ose çakmak. Kjo mund të çojë në probleme në sigurinë e aeroportit – dhe këtë vit, radhët tashmë shumë të gjata në kontrolle po bëhen edhe më të gjata. Shumë pushues marrin me vete edhe një suvenir në kthim ose blejnë paraprakisht në dyqan. Cilat mallra mund të importohen? Çfarë mund të marrësh me vete? Këtyre pyetjeve iu jep përgjigje mediumi publik gjerman, NDR, raporton Gazeta Express.

Sa lëngje lejohen në valixhen e dorës?

Lëngjet në valixhet e dorës duhet të paketohen në qese plastike.

Udhëtarët mund të marrin lëngje vetëm në kontejnerë me një maksimum prej 100 mililitra secili në aeroplan në valixhen e tyre të dorës. Këtu përfshihen edhe kremrat, pasta e dhëmbëve, krem ​​djathi ose shkëlqim për buzët. Të gjithë kontejnerët duhet të vendosen në një qese plastike të pastër, të rimbyllshme me një kapacitet maksimal prej një litri. Këto çanta janë të disponueshme për shembull në barnatore. Lejohen maksimumi dhjetë shishe 100 mililitra, me kusht që të futen në qesen e duhur transparente. Lejohet vetëm një valixhe për pasagjer. Ilaçet për përdorim personal përjashtohen nga ky rregull. Sasi më të mëdha lëngjesh duhet të jenë në valixhen e kontrolluar. Nuk ka kufij të sipërm për lëngjet – përveç kufizimeve në peshën totale maksimale.

Rastësisht, rregullat për lëngjet vlejnë edhe për ushqimin. Sasia e reçelit ose e kosit në valixhen e dorës është e kufizuar në 100 milimetra secili. Një përjashtim nga kjo bën ushqimi për fëmijë. Buka, çokollata dhe ushqime të tjera të ngurta lejohen gjithashtu në valixhen e dorës.

Lima për thonjtë: çfarë nuk lejohet në valixhen e dorës?

Armët e të gjitha llojeve, thikat e xhepit dhe thika të tjera me gjatësi tehu prej më shumë se gjashtë centimetra, objektet e mprehta si limat e thonjve, gërshërët, gjilpërat dhe hapësit e shisheve s’duhet të jenë në valixhet e dorës. Ashtu si sasitë më të mëdha të lëngjeve, ato i përkasin valixhes që kontrollohet. Ndalohen rreptësisht kontejnerët e gazit për soba për kamping, armët lodra, fishekzjarret, shkrepsët benzinë, bateritë e lagura. Shkrepsat me gaz lejohen.

Sa e madhe dhe e rëndë mund të jetë valixhja e dorës?

Rregullat për valixhet e dorës ndryshojnë nga linjat ajrore.

Nuk ka asnjë rregull uniform se sa e madhe dhe e rëndë mund të jetë valixhja e dorës. Megjithatë, shumë linja ajrore kanë të lejuar një peshë maksimale prej 8 kilogramësh dhe dimensione maksimale 55 x 35 x 25 centimetra, duke përfshirë dorezat dhe rrotat. Zakonisht duhet të kontrollohen valixhet më të mëdha ose më të rënda. Në varësi të linjës ajrore dhe kategorisë së rezervimit, kjo mund të shkaktojë kosto shtesë. Prandaj, udhëtarët duhet patjetër të mësojnë paraprakisht për rregulloret në fuqi me linjën e tyre ajrore dhe në tarifën e rezervuar.

Valixhja e dorës: A mund të mbahet një çantë shtesë në bord?

Shumica e linjave ajrore ju lejojnë gjithashtu të merrni çantë dore një laptop përveç valixhes së dorës. Sidoqoftë, linjat ajrore gjithashtu e trajtojnë ndryshe këtë pyetje. Në veçanti, linjat ajrore me kosto të ulët janë shpesh të rrepta këtu. Megjithatë, me disa tarifa dhe linja ajrore, marrja e një valixheje të dytë të dorës është pa pagesë, për shembull në klasën e biznesit. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë lejohet, mund të gjeni informacionin përkatës në informacionin e rezervimit ose në faqen e internetit të linjës ajrore.

Alkooli dhe duhani

Kur bëhet fjalë për alkoolin dhe duhanin, vendet e Bashkimit Europian lejojnë deri në 800 cigare, 10 litra pije alkoolike, 60 litra verë të gazuar dhe 110 litra birrë për përdorim personal pa pasur nevojë të deklarohen. Për kafe është 10 kilogramë. Nuk ka kufi për verën. Nëse ktheheni nga një vend jashtë BE-së, ju lejohen vetëm 200 cigare dhe 1 litër pije alkoolike me më shumë se 22 përqind alkool në vëllim ose 2 litra me përmbajtje alkooli nën 22 përqind, si dhe 4 litra verë dhe 16 litra birrë.

COMMENTS

x