Ç’është urrejtja dhe në cilën pjesë të trurit tonë jeton ajo?

Kohët e fundit, urrejtja është shfaqur shpeshherë gjatë lajmeve të mbrëmjes apo edhe rrjetet sociale.  Komenti mbi natyrën e urrejtjes mund të ketë filluar me Aristotelin (384–322 p.e.s.), i cili besonte se “urrejtja lind pa fyerje të mëparshme, është e papenduar për personin që e përjeton, e pashërueshme nga koha dhe përpiqet për asgjësimin e […]

Kur duhet të ushtrojnë femrat dhe kur meshkujt, në mënyrë që rezultatet të jenë më efektive?

Shkencëtarët kanë orarin e saktë për rezultatet më efektive të stërvitjes Studiuesit e udhëhequr nga profesori Paul Arsier nga një kolegj në Nju-Jork kryen një studim në të cilin morën pjesë 30 gra dhe 26 burra. Ekipi i burrave dhe i grave u përfshinë në një program ushtrimesh dhe ushqimi që zgjati 12 javë, transmeton […]