Nga OBSH thonë se masat e qeverive për kufizime të udhëtimeve nuk kanë efekte!

Ndalimet ndërkombëtare të udhëtimit duhet të lehtësohen ose të hiqen krejtësisht. Sipas rekomandimeve të fundit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). OBSH ka publikuar një deklaratë nga takimi më i fundit i Komitetit të Emergjencave këtë javë – i dhjeti i tij që nga fillimi i pandemisë – duke diskutuar efikasitetin e ndalimeve të përgjithshme […]

Bill Gates ka bërë gati planin “për të eliminuar COVID-in në gjithë botën”

Bill Gates ka njoftuar në blogun e tij planet që fondacioni i tij do të realizojë në periudhën afatmesme. Në këtë publikim, Gates nënvizon se Omicron “ka çuar në një numër rekord të rasteve dhe shtrimeve në spital në mbarë botën”, por është “optimist” për mundësinë që fundi i pandemisë të jetë këtë vit. Sidoqoftë, […]

Në Kosovë përdoret, por OKI mund të ketë efekte anësore fatale për shëndetin e njeriut

OKI është një nga medikamentet më të përdorura në Kosovë kundër dhimbjes por edhe rastet kur personat janë me gripozë. Por, përveç efektit të shpejtë, OKI ka edhe efekte anësore të cilat mund të jenë të rënda, por në përdorim afatgjatë të OKI-t mund të jenë edhe fatale. Mund të shfaqen shqetësime të stomakut, kapsllëk, […]

Nuk ia keni ditur vlerën, farat e lulediellit kurojnë probleme shëndetësore shumë të përhapura

Hipertensioni mund të shkaktojë sëmundje të zemrës dhe veshkave, goditje në tru dhe probleme të tjera të rënda shëndetësore. Me miliona njerëz në botë vuajnë nga presioni i lartë i gjakut dhe një përqindje e mirë nuk e kuptojnë, sepse nuk ka simptoma. Mosha juaj, historia familjare, gjinia dhe raca mund t’ju vënë në rrezik, […]