“Gjaku nuk është ujë”, thuhët se nëna e Mesit është me origjinë arbreshe, e vërteta për arbëreshët në Argjentinë!

“Është një thënie shqiptare: ‘Gjaku nuk është ujë’. Pra, ajo thënie është e vërtetë. Këtu vlerësohet e vërtetë. Jemi vëllezërit tuaj që para shumë e shumë vjetësh kemi shkuar në një vend të largët, por vazhdojmë të jemi vëllezërit tuaj”, thotë Alejandro Greco, peshkopi mitropolit ortodoks i shqiptarëve në Argjentinë. Në një intervistë në Buenos […]

Shqipëria komuniste dhe dosja për Ibrahim Rugovën në vitet 1968-1988

Nga: Kastriot Dervishi Sipas rregullores nr.2268, datë 19 nëntor 1968 të Drejtorisë së Tretë, fashikulli personal çelej për të arratisurit, emigrantët ekonomikë pro dhe kundër regjimit, për qytetarët e huaj pro ose kundër regjimit që vizitonin Shqipërinë. Në grupin e këtyre të fundit, u çel edhe fashikulli për Ibrahim Rugovën. Informacioni i parë biografik për […]

Kush ishte Gorbaçov, lideri i ish-Bashkimit Sovjetik që vdiq sot!

Sot, në moshën 91-vjeçare, ka ndërruar jetë ish-presidenti i fundit i Bashkimit Sovjetik, Mikahil Gorbaçov. Gjendja e tij shëndetësore ishte komplikuar ditëve të fundit dhe ai i ishte nënshtruar trajtimit intensiv. Duke u bazuar në biografinë e William Taubman me titull “Gorbachev. His Life and Times”, më poshtë do të gjeni një historik të shkurtër […]

Nëntogeri i FSK-së tregon historinë prekëse se si i ra babai dëshmor në pritën famëkeqe të Pashtrikut

Nëntogeri i FSK-së Leotrim Mëziu ka treguar se si babai i tij Rifat Mëziu kishte rënë dëshmor në pritën që i ishte bërë ushtarëve të UÇK-së që po sillnin armatim nga Shqipëria në Kosovë. Në pritën që i ishte bërë në Pashtrik, në mesin e një dimri të acartë, kishin rënë dëshmorë 41 ushtarë të […]