Banka amerikane bën parashikim e frikshëm, Putini gati të nxjerrë “asin nënë mëngë”, çfarë po ndodh me botën

Lideri global amerikan i shërbimeve financiare ka paralajmëruar se Rusia mund të avancojë një bllokadë të plotë të naftës ruse, duke i dhënë kështu botës një goditje të madhe për sa i përket ekonomisë dhe gjendjes  energjetike. Sipas bankës amerikane nëse Rusia do të ndalojë  plotësisht eksportet e naftës, tronditja për ekonominë botërore mund të […]

Zyrtarja amerikan tregon nëse ka përparim për zbritjen e çmimeve të naftës ruse

Sekretarja amerikane e Thesarit, Janet Yellen, tha se ministrat e Financave të Grupit 20 kanë zhvilluar bisedime produktive në Indonezi lidhur me një propozim për të vendosur marzhë për çmimet për shtetet që do të paguanin për naftën ruse. Megjithatë, samiti i ministrave të Financës të G20-s përfundoi më 16 korrik pa një deklaratë përfundimtare, […]

Paralajmërimi i frikshëm i Bankës së Anglisë: Përgatituni për një stuhi të krizës

Banka e Anglisë paralajmëroi të martën se perspektivat ekonomike për Britaninë dhe botën ishin errësuar që nga fillimi i vitit dhe u tha bankave të rrisin rezervat e kapitalit për t’u siguruar që mund të përballojnë stuhinë. Institucionet ndërkombëtare, të tilla si Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe OECD thonë se Britania është më e ndjeshme ndaj […]