fbpx

Brnabiq: “Kurti është fajtor për’…

HomeLajmeKosovë

Brnabiq: “Kurti është fajtor për’…

Kyeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka dalë në media për të folur për situatën në veri të Republikës së Kosovës. Brnabiq ka thënë se e cilëson Kurtin si fajtor për tensionimin e situatës në veri të Kosovës.

“Serbia nuk bëri asgjë për të filluar këtë krizë, serbët në Kosovë nuk bënë absolutisht asgjë për të shkaktuar atë që po shohim sot. Përkundrazi, ky është epilogu i keqtrajtimit të serbëve në Kosovë dhe mosrespektimi i marrëveshjeve ndërkombëtare”, tha Bërnabiq.

“Presidenti Vuçiq dhe Serbia bëjnë thirrje për paqe, stabilitet, lidhje dhe bashkëpunim, dhe Albin Kurti është turpi i Ballkanit të sotëm. Kurti është një njeri, politika e vetme e të cilit është dhuna e vazhdueshme dhe provokimet e vazhdueshme. Kurti është ai që i ka sjellë gjërat deri në këtë pikë – duke anuluar të drejtën e votës së serbëve, duke ndaluar mbajtjen e zgjedhjeve në territorin e Kosovës dhe Kosovës, duke mos respektuar Marrëveshjen e Brukselit dhe duke pranuar hapur se Prishtina nuk do ta zbatojë kurrë Marrëveshjen e Brukselit, si dhe duke keqinterpretuar dhe interpretuar në mënyrë selektive marrëveshjet e vjetra”.

COMMENTS

x