Bislimi tregon se cilët janë hapat e mëtejshëm për liberalizimin e vizave

0 minutes, 45 seconds Read

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi i është gëzuar lajmit se në takimin e anëtarëve të Komitetit për Liritë Civile, Drejtësi dhe Çështje të Brendshme të Parlamentit Evropian, u votua pozitivisht mbi liberalizimin e vizave për Kosovën.

Përmes një shkrimi në llogarinë e tij në Facebook, ai ka treguar se cilët janë hapat e mëtejshëm drejt liberalizimit të vizave për Kosovën.

“Hapi i radhës do të jetë votimi në seancën plenare në Parlamentin Evropian dhe më tej votimi në Këshillin e Ministrave të BE-së, para hyrjes në fuqi”.

“Përshëndesim votimin pozitiv të sotëm dhe mirëpresim finalizimin e hapave të ardhshëm, deri në përfundimin e procedurave të nevojshme për nisjen e lëvizjes së qytetarëve të Republikës së Kosovës pa viza drejt vendeve të Bashkimit Evropian”.

Publikime te ngjashme