Biden flet për sharlatanë të kësaj kohë: Për kë e ka fjalën?

HomeBota

Biden flet për sharlatanë të kësaj kohë: Për kë e ka fjalën?

Të martën, në fillim të samitit me udhëheqësit e Bashkimit Evropian, Presidenti i SHBA Joe Biden paralajmëroi për “populizëm të rremë” që po përhapet në kontinentet amerikane dhe Evropiane.

“Ne jemi në mes të bukurisë së tmerrshme që lindi”, tha ai, duke cituar shkrimtarin irlandez William Butler Yeats.

Eshtë, siç thotë ai, një ndryshim i madh në teknologji dhe një ndryshim i madh në zhvillim në botë.

“Kjo shkakton ankth të madh në vendet tona”, shtoi presidenti amerikan, i cili u ul në një tryezë të madhe të rrumbullakët së bashku me zyrtarë evropianë dhe anëtarë të qeverisë amerikane.

Ai deklaroi se ndryshimet ekonomike dhe teknologjike shkaktuan paqëndrueshmëri politike e cila çoi në rezultate fatkeqe.

“Kjo i bën disa njerëz, të cilët janë diçka si sharlatanë, të përpiqen të përfitojnë nga këto probleme,” shtoi ai.

“Ne e shohim atë në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara, e shohim në të gjithë botën – populizëm i rremë. Më duket se përgjigjja më e mirë për të adresuar këto ndryshime është nëse kemi rrethanat në të cilat rriten ekonomitë tona dhe nëse ato rriten së bashku”, tha presidenti amerikan.

Biden tha se ai donte të adresonte ato çështje gjatë bisedimeve të vazhdueshme me udhëheqësit evropianë, një ditë para udhëtimit të tij në Gjenevë për një takim me presidentin rus Vladimir Putin.

“Evropa është partneri ynë natyror dhe arsyeja është se ne jemi të përkushtuar ndaj të njëjtave norma demokratike dhe ato janë gjithnjë e më shumë nën sulm,” përfundoi Biden.

COMMENTS