fbpx

Bënte jetë të dyfishtë, kryeprokurori i Hagës arrestohet pas përfshirjes në trafikimin e drogës

HomeLajmeBota

Bënte jetë të dyfishtë, kryeprokurori i Hagës arrestohet pas përfshirjes në trafikimin e drogës

Autoritetet italiane kanë finalizuar një operacion masiv të trafikut të kanabisit midis Italisë dhe Spanjës, teksa mes të arrestuarve është zbuluar se kryeprokurori i Aia, Rosario D’Onofrio është ndër 42 të arrestuarit në operacionin e Guardia di Finanza dy ditë më parë.

Nga hetimet është zbuluar se D’Onofrio, i cili u largua nga detyra në Hagë disa orë pas operacionit, ishte përgjegjës për organizimin e pjesës logjistike për importin e drogës, ku pjesë e punës së tij ishte dhe gjetja e vendeve të sigurta për trafikantët ku të mund të ngarkoheshin paletat me drogë.

Ndaj tij është zbatuar masa e arrestit me burg ‘duke marrë parasysh vullnetin e tij të pakushtëzuar për t’i shërbyer organizatës kriminale’ sipas gjyqtarit i cili dha dënimin.

“Jam i shqetësuar”. Kështu deklaroi presidenti i FIGC-së, Gabriele Gravina, duke komentuar lajmin për arrestimin për trafik ndërkombëtar droge të prokurorit të Hagës D’Onofrio. “Menjëherë i kërkova Presidentit Trentalange reagime se si të zgjedhë Prokurorin, pasi emërimi i tij është përgjegjësi ekskluzive e komitetit kombëtar me propozimin e presidentit të Hagës.”