Avni Dehari flet për vdekjen e djalit Astritit: “Ardhja e raportit nga Zvicra do ta nxjerrë në shesh të vërtetën”

1 minute, 21 seconds Read

Duke folur për vdekjen e djalit të tij, Astrit Dehari, më 5 nëntor të vitit 2016 në qelinë e tij të paraburgimit të Prizren, Avni Dehari thotë se ka besim se me Vetëvendosjen në krye të shtetit, do të krijohen kushtet që të zgjidhen të gjitha vrasjet që deri më tani nuk janë zbardhur.

“Kam besim të plot se Lëvizja Vetëvendosje në krye të shtetit do të krijojë kushte politike për zbardhjen e të gjitha rasteve. Kurrë nuk e ndaj fatin e fëmijëve të mi nga fati i gjithë qytetarëve të Kosovës. Nuk do të kishte kurrfarë kuptimi që të zbardhej rasti i Astritit e të mos zbardheshin rastet e tjera”, thotë ai për Front Online.

Deputeti Dehari thotë se synimi i partisë së tij është shteti ligjor, dhe zbardhja e të gjitha rasteve të vdekjeve që kanë mbetur deri më tani mister.

Ai ka treguar se janë në pritje të raportit plotësues nga ekspertët zviceranë dhe me ardhjen e këtij raporti do të mësohet e vërteta për vdekjen e Astritit.

“Nuk duhet të synojmë një shtet të padrejtë, që i zbardh vetëm rastet e anëtarëve të vet politikë. Duhet të synojmë një shtet ligjor dorën e të cilit do ta ndienin njësoj të gjithë në Kosovë pa marrë parasysh përkatësinë kombëtare, politike, sociale, rajonale e fetare. Tash për tash jemi në pritje të raportit plotësues nga ekspertët zviceranë. Ardhja e këtij raporti do ta nxjerrë në shesh të vërtetën”, ka thënë ai.

Publikime te ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *