fbpx

Aktivistët kërkojnë nga KPK që të shkarkohen prokurori Ruhan Salihu dhe kryeprokurori Kujtim Munishi

HomeLajmeKosovë

Aktivistët kërkojnë nga KPK që të shkarkohen prokurori Ruhan Salihu dhe kryeprokurori Kujtim Munishi

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist mbajti aksion simbolik pranë Këshillit Prokurorial.

Aktivistët kërkuan nga Këshilli Prokurorial të shkarkojë prokurorin Ruhan Salihu dhe kryeprokurorin e Prokurorise Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi. Po ashtu kërkuan heqjen e lëndes nga Prokuroria Themelore në Prishtinë dhe kalimin tek Prokuroria Speciale e Kosovës për hetim të mëtejshëm.

Anita Mjeku, aktiviste tha se përmes këtij institucioni mirëmbahen neglizhentë dhe riprodhohen prokurorë e racistë që më pas shndërrohen në bashkëfajtorë të krimeve me baza gjinore.

“Sot ne i shpallim Prokurorinë dhe KPK-në si zona krimi. Përmes këtij institucioni mbrapa mirëmbahen neglizhentë, seksistë dhe riprodhohen prokurorë e racistë që më pas shndërrohen edhe në bashkefajtorë të krimeve me bazë gjinore”, tha ajo.

Ndërkaq ka shtuar se do të vazhdojnë të protestojnë deri në shkarkimin e prokurorit, Ruhan Salihiu dhe kryeprokurorit Kujtim Munishi.

x