Abdixhiku kërkon dorëheqjen e Ministrës Haxhiu: “Ajo cenoi rendin kushtetues dhe juridik..”

1 minute, 31 seconds Read

Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku ka folur për vendimin e Gjykatës Kushtetuese e cila e shpalli të pavlefshme ligjin për Këshillin Prokurorial të Kosovës.

Duke komentuar deklaratat e ministres Albulena Haxhiu, Abdixhiku tha se “një Ministri e një ministre që cenon rendin kushtetues të Republikës, s’mund të sjellë politika të drejtësisë”.

Ai më tej ka thënë se Haxhiu në vend të skuqjes e dorëheqjes sulmon Gjykatën Kushtetuese dhe e njëjta nuk mund të jetë as bartëse e Ministrisë së Drejtësisë.

“Këta kaq dinë, por megjithatë duan më shumë. Prandaj përveçse të padijshëm janë dhe të rrezikshëm. Dorëheqja, si akt moral, është domosdoshmëri, e rendi kushtetues është i shenjtë – diçka që popullistët s’arrijnë ta kuptojnë asnjëherë”, ka shkruar Abdixhiku.

Postimi i plotë:

Nga logjika e ‘vajit në tepsi’, tek sulmet ndaj rendit juridik.

Një Ministri e një ministre që cenon rendin kushtetues të Republikës, s’mund të sjellë politika të drejtësisë. Ky është interpretimi i Gjykatës më të lartë në vend – cenim i rendit kushtetues dhe rendit juridik.

Një ministre që në vend skuqjes e dorëheqjes sulmon Gjykatën Kushtetuese s’mund të jetë as bartëse e Ministrisë së Drejtësisë. Çfarë shembulli drejtësie e barazie për qytetarët punëtorë e të drejtë?! Pse duhet të tjerët të respektojnë Gjykatat kur ato s’respektohen nga pushtetarët?

Këta kaq dinë, por megjithatë duan më shumë. Prandaj përveçse të padijshëm janë dhe të rrezikshëm. Dorëheqja, si akt moral, është domosdoshmëri, e rendi kushtetues është i shenjtë – diçka që popullistët s’arrijnë ta kuptojnë asnjëherë.

Kosova meriton më mirë.

Kosova mundet më shumë! /Telegrafi/

Publikime te ngjashme